Pistáciový krém s jahodovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 29 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 551.1 mg
- Vláknina 13238 mg
- Vitamín A 13238 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.
-
2
Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.
-
3
Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.
-
4
Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.