Pistáciový krém s jahodovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cukr moučkový
  • 100 g Pistácie
  • 35 g Cukr krupice
  • 500 g Jahody zahradní
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 551.1 mg
  • Vláknina 13238 mg
  • Vitamín A 13238 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.

  • 2

    Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.

  • 3

    Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.

  • 4

    Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu