Zeleninové lodičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 96.1 mg
  • Vláknina 4162.1 mg
  • Vitamín A 4162.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme sádlo a tolik vody, abychom mohli vypracovat vláčné těsto. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj lodičky. Každou lodičku promíchneme několikrát vidličkou, pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut do zlatova.

  • 3

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Směsí potřeme vychladlé lodičky a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu