Ostrá bylinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 3327 mg
- Vitamín A 3327 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky zbavíme semen. Jednu feferonku, bylinky a kůru z omytého citronu najemno nasekáme. Vše promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a zeleninový vývar.
-
2
Nakonec omáčku podle chuti osolíme a ozdobíme zbylou feferonkou.