Ostrá bylinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 85.6 mg
  • Vláknina 3327 mg
  • Vitamín A 3327 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky zbavíme semen. Jednu feferonku, bylinky a kůru z omytého citronu najemno nasekáme. Vše promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a zeleninový vývar.

  • 2

    Nakonec omáčku podle chuti osolíme a ozdobíme zbylou feferonkou.

Komentáře k receptu