Okurkový salát s kozím sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr kozí
- 250 g Žampiony čerstvé
- 150 g Cibule červená
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 6079.8 mg
- Vitamín A 6079.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet vlijeme do vývaru, krátce povaříme, poté v něm spaříme (asi 3 minuty) připravenou cibuli. Slijeme a vývar ponecháme stranou.
-
2
Omytou okurku rozpůlíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Očištěné žampiony opláchneme a rozkrojíme na poloviny. Salátové listy omyjeme a natrháme na kousky, kozí sýr pokrájíme na plátky.
-
3
Octový vývar osolíme a opepříme, Přidáme olej a nasekanou pažitku.
-
4
Všechny připravené přísady upravíme na talíře a přelijeme dresinkem.