Křehký koláč s tropickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 400 g Mascarpone
  • 80 ml Likér malinový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Kiwi
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Karambola
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 114 mg
  • Vláknina 4141 mg
  • Vitamín A 4141 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 19.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.

  • 2

    Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.

  • 3

    Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.

  • 4

    Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu