Křehký koláč s tropickým ovocem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr moučkový
- 400 g Mascarpone
- 80 ml Likér malinový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Kiwi
- 1 ks Mango
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Karambola
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 114 mg
- Vláknina 4141 mg
- Vitamín A 4141 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 19.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.
-
2
Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.
-
3
Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
-
4
Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.