Jemný krůtí salát s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 221 mg
- Draslík 500.6 mg
- Vláknina 6093.2 mg
- Vitamín A 6093.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí řízky omyjeme a povaříme v osolené vodě 10 - 12 minut. Hrášek rozmrazíme a mandarinky necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, nakrájíme na dílky.
-
2
Na dresink dohladka vymícháme lučinu s jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem.
-
3
Povařené vychladlé maso rozkrájíme na proužky. Mísu vyložíme omytými, na proužky pokrájenými salátovými listy. Všechny připravené suroviny kromě vajec rozložíme na salát, přelijeme dresinkem a ozdobíme dílky vajec.