Mangové rohlíčky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 200 g Ostružiny
- 250 g Cukr moučkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
- 0.5 kávová lžička Cukr pomerančový
- 3 ks Mango
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 89.1 mg
- Vláknina 3662.6 mg
- Vitamín A 3662.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru a pomerančového cukru. Zabalené do fólie odložíme zhruba na 30min do lednice.
-
2
Mango oloupeme, oddělíme od pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokapeme mandlovým likérem, citronovou šťávou a necháme asi na 5min odležet.
-
3
Ostužiny omyjeme, necháme okapat a poté rozmixujeme. Pyré dobře promícháme s javorovým sirupem a cukrem. Vmícháme ochucené mango.
-
4
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a nakrájíme na čtverce cca 10x10cm.
-
5
Troubu předehřejeme na 180C.
-
6
Na plátky těsta rozdělíme ostružinové pyré, těsto od jednoho cípu zavineme a ohneme do tvaru rohlíčku. Potřeme rozšlehaným žloutkem a naskládáme na plech.
-
7
Pečeme cca 20minut.