Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 325.8 mg
- Vláknina 6212.8 mg
- Vitamín A 6212.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a pokrájené máslo.
-
2
Jedním vejcem zaděláme trochu tužší těsto, které vyválíme na dvě stejné placky.
-
3
Jednu placku přeneseme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.
-
4
Přikryjeme druhou plackou, kraje k sobě přitiskneme a povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Pečeme ve středně teplé troubě.