Bramborový koláč se strouhanými jablky a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 750 g Jablka
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 325.8 mg
  • Vláknina 6212.8 mg
  • Vitamín A 6212.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a pokrájené máslo.

  • 2

    Jedním vejcem zaděláme trochu tužší těsto, které vyválíme na dvě stejné placky.

  • 3

    Jednu placku přeneseme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.

  • 4

    Přikryjeme druhou plackou, kraje k sobě přitiskneme a povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Pečeme ve středně teplé troubě.

Komentáře k receptu