Pestrý salát s rukolou
Suroviny
- 125 g Rukola
- 200 g Rajčata Cherry
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Avokádo
- 0.5 ks Meloun cukrový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Nakládaný zelený pepř
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 18 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 765.9 mg
- Vláknina 10645.8 mg
- Vitamín A 10645.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 888.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z melounové dužiny vykrájíme malé kuličky. Omytá rajčátka rozpůlíme, očištěné papriky nakrájíme na kolečka. Omytou okurku podélně rozkrájíme na plátky. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu pokrájíme na kousky. Ocet smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, cukrem a olejem. Rukolu opláchneme.
-
2
Kuličky melounu, rajčátka, papriku, okurku a avokádo přelijeme zálivkou. Mísu vyložíme rukolou, rozložíme na ni zeleninu a posypeme zeleným pepřem.
-
3
Salát podáváme s bílým pečivem.