Koláčky bramborové s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 50 g Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 2 kg Brambory vařené ve slupce
  • 4 polévková lžíce Džem jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 939.5 mg
  • Vláknina 15600 mg
  • Vitamín A 15600 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout.

  • 2

    V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou kůrou a nastrouhanými bramborami.

  • 3

    Žloutky a kváskem zaděláme těsto, nakonec přilijeme vlažné máslo.

  • 4

    Zpracujeme tužší těsto které ihned vyválíme na plát, ten rozkrájíme na čtverce cca 8x8 a naplníme je džemem.

  • 5

    Složíme protilehle k sobě, tak vzniknou šátečky. Necháme je v teple kynout.

  • 6

    Vykynuté potřeme bílkem a pečeme na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru v předehřáté troubě do zlatova.

Komentáře k receptu