Švestková povidla bez míchání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 320 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Švestky
  • 350 g Cukr krupice
  • 1.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 7000 mg
  • Vitamín A 7000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát.

  • 2

    Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta.

  • 3

    Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu