Švestková povidla bez míchání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 393.2 mg
- Vláknina 7000 mg
- Vitamín A 7000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát.
-
2
Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta.
-
3
Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme.