Olivový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4.6 mg
- Vláknina 3233.8 mg
- Vitamín A 3233.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě.
-
2
Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut.
-
3
Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.