Celerový salát se sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 615.4 mg
- Vláknina 8373.5 mg
- Vitamín A 8373.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer rozčtvrtíme, uvaříme doměkka v osolené a octem okyselené vodě a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, opepříme, posypeme cukrem, promícháme a necháme proležet.
-
2
Před podáváním upravíme celer na talířky, poklademe kousky sardinek bez kostí, posypeme drobně nakrájenou cibulí a pokapeme olejem ze sardinek. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.