Studená švestková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 264.3 mg
- Vláknina 3825 mg
- Vitamín A 3825 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme a odpeckujeme. Spolu s ovesnými vločkami je za občasného zamíchání vaříme v 1 l vody doměkka asi 30 minut.
-
2
Potom přilijeme džus (nebo nálev ze švestkového nebo jablečného kompotu), polévku osladíme a dáme vychladit.
-
3
Podáváme s domácími suchary.