Kuřecí salát s hráškem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 180 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Brokolice
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 204.6 mg
  • Vláknina 7920.8 mg
  • Vitamín A 7920.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Hrášek podusíme v troše vody, vařené kuřecí maso a zeleninu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Dušený hrášek promícháme s masem a zeleninou, přidáme rýži, osolíme, osladíme a pokapeme olejem a citronovou šťávou. Vše promícháme a necháme chvíli proležet.

  • 4

    Při podávání posypeme salát nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu