Švédský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 580.4 mg
- Vláknina 8625.8 mg
- Vitamín A 8625.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a hrnec s bramborami krátce nahřejeme, aby brambory oschly. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky.
-
2
V salátové míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou řepu, kapary a brambory. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit.
-
3
Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme k uzeninám nebo ke studeným masům.