Arašídové houstičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Ořechy burské pražené
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 0.75 šálek Mléko plnotučné
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.88 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 138.4 mg
  • Draslík 589 mg
  • Vláknina 13517.3 mg
  • Vitamín A 13517.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 223.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme, na válu je rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Arašídy válečkem nahrubo rozdrtíme.

  • 2

    Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme ji s droždím, přidáme brambory, arašídy, žloutky, vlažné rozpuštěné máslo, vlažné mléko a sůl. Vše dobře propracujeme, těsto necháme přikryté kynout na teplém místě do dvojnásobku objemu.

  • 3

    Vykynuté těsto vyklopíme na vál, krátce prohněteme, vytvarujeme šišku a nakrájíme ji na stejné kousky. Z kousků tvoříme houstičky, urovnáme je na vymaštěný plech, necháme nakynout.

  • 4

    Houstičky potřeme smetanou a dáme péci do středně vyhřáté trouby na 45 - 50 minut.

Komentáře k receptu