Rozinkové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2.75 šálek Cukr krupice
  • 4 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.02 šálek Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 86.2 mg
  • Draslík 264 mg
  • Vláknina 5712 mg
  • Vitamín A 5712 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, přimícháme prochladlé rozpuštěné máslo a vanilkový cukr (nebo esenci). Střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva, sůl a mléko. Nakonec do těsta přimícháme nakrájené rozinky.

  • 2

    Kopečky z těsta klademe na vymazaný plech pomocí lžíce dále od sebe. Posypeme je skořicovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.

Komentáře k receptu