Švestkový pudink s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 296.8 mg
- Draslík 288 mg
- Vláknina 4675.3 mg
- Vitamín A 4675.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 259.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousky, promícháme s polovinou dávky cukru a s pomerančovou šťávou. Směs necháme chvíli stát.
-
2
V kastrůlku nad párou ušleháme žloutky se zbylým cukrem, solí a mlékem do husta. Odstavíme z ohně a necháme za občasného promíchání vychladnout. Potom vmícháme sherry a ušlehanou smetanu. Nakonec zlehka přimícháme připravené švestky.
-
3
Pudink rozdělíme do mističek nebo do pohárů a dáme vychladit.