Švestkový pudink s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 šálek Švestky
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 296.8 mg
  • Draslík 288 mg
  • Vláknina 4675.3 mg
  • Vitamín A 4675.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 259.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousky, promícháme s polovinou dávky cukru a s pomerančovou šťávou. Směs necháme chvíli stát.

  • 2

    V kastrůlku nad párou ušleháme žloutky se zbylým cukrem, solí a mlékem do husta. Odstavíme z ohně a necháme za občasného promíchání vychladnout. Potom vmícháme sherry a ušlehanou smetanu. Nakonec zlehka přimícháme připravené švestky.

  • 3

    Pudink rozdělíme do mističek nebo do pohárů a dáme vychladit.

Komentáře k receptu