Vejce s bylinkovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 369.1 mg
  • Draslík 136.7 mg
  • Vláknina 526 mg
  • Vitamín A 526 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme.

  • 2

    Do misky dáme majonézu, přidáme jogurt, citronovou šťávu, mírně osolíme a rozšleháme. Nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky.

  • 3

    Vejce podélně rozkrojíme na poloviny, upravíme na talířky a zalijeme připravenou bylinkovou zálivkou.

Komentáře k receptu