Vařený celer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytý celer vložíme do osolené a okyselené vody a vaříme jej 20 - 40 minut podle velikosti.
-
2
Uvařený celer zchladíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostičky.
-
3
Podáváme s holandskou omáčkou či s vařenou majonézou. Můžeme jej přidávat i do zeleninových a bramborových salátů.