Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 0.25 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 208.6 mg
  • Draslík 841.7 mg
  • Vláknina 7962.5 mg
  • Vitamín A 7962.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.

  • 2

    Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.

  • 3

    Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.

Komentáře k receptu