Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 40 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 208.6 mg
- Draslík 841.7 mg
- Vláknina 7962.5 mg
- Vitamín A 7962.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky.
-
2
Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu.
-
3
Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet.