Kaštanový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 397.6 mg
- Draslík 291.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 599 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany oloupeme, ponoříme na chvíli do vařící vody a sloupneme tenkou vnitřní slupku. Nalijeme na ně mléko, vaříme do měkka.
-
2
Měkké kaštany prolisujeme, přidáme k nim vanilkový cukr, cukr, máslo a necháme je na mírém ohni podusit, až trochu zhoustnou. Do vychladlých kaštanů zamícháme žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme hodinu.
-
4
Vychladlý pudink podáváme s vanilkovým krémem.