Kaštanový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Kaštany jedlé
  • 70 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.375 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 397.6 mg
  • Draslík 291.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 599 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany oloupeme, ponoříme na chvíli do vařící vody a sloupneme tenkou vnitřní slupku. Nalijeme na ně mléko, vaříme do měkka.

  • 2

    Měkké kaštany prolisujeme, přidáme k nim vanilkový cukr, cukr, máslo a necháme je na mírém ohni podusit, až trochu zhoustnou. Do vychladlých kaštanů zamícháme žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme hodinu.

  • 4

    Vychladlý pudink podáváme s vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu