Jablečný pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 10 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 196.6 mg
- Vláknina 5510 mg
- Vitamín A 5510 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj po částech cukr, zamícháme jeden po druhém žloutky a piškotové drobečky.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na kostky a spolu s rozinkami je vmícháme do připravené vaječné směsi.
-
3
Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme jej v páře 45 minut.