Cukrářské koblihy
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr krupice
- 25 g Droždí
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Marmeláda meruňková
- 87.51 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 24 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 93.6 mg
- Vláknina 3750 mg
- Vitamín A 3750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, lžíce cukru, 100g mouky a 1/8l mléka připravíme kvásek.
-
2
Žloutky, zbylé mléko, vanilkový cukr a cukr šleháme v kastrůlku ve vodní lázni do zhoustnutí.
-
3
Do vlažné hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, rum a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme koblihy, naplníme je marmeládou a teprve hotové necháme asi 1 hodinu kynout.
-
4
Po vykynutí smažíme koblihy v rozehřátém oleji dozlatova.