Zeleninová pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 283.3 mg
- Vláknina 3124 mg
- Vitamín A 3124 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou syrovou zeleninu umeleme a podusíme se solí, octem, cukrem a hořčičným semínkem 15-20 minut.
-
2
Směs napěchujeme do čistých sklenic a uzavřeme.
-
3
Pomazánku podáváme k vařeným masům nebo mažeme na chléb s máslem.