Hlávkový salát s vejci a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 133.2 mg
- Draslík 39 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a osušíme.
-
2
Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.
-
3
Listy salátu promícháme se zálivkou a upravíme na talířky. Pokapeme je olejem, obložíme uvařenými, na čtvrtky nakrájenými vejci a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.