Hlávkový salát s hořčicovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 50.7 mg
- Vláknina 1982.8 mg
- Vitamín A 1982.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku.
-
2
Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky.