Oříškový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Ořechy lískové
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.8 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 400 mg
  • Draslík 312.1 mg
  • Vláknina 6050 mg
  • Vitamín A 6050 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme máslo s cukrem, postupně přidáme žloutky a vše ochutíme vanilkovým cukrem.

  • 2

    Prosátou strouhanku smícháme s mletými, mírně opraženými lískovými oříšky, pokapeme mlékem a zamícháme do zpěněného másla. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.

  • 3

    Hmotu vlijeme do pudinkové formy a vaříme nejméně 30 minut.

Komentáře k receptu