Hráškový salát s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí maso grilované
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana zakysaná 12%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 308.9 mg
  • Vláknina 7599.8 mg
  • Vitamín A 7599.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapaný sterilovaný hrášek smícháme s nakrájeným masem, očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a třemi vařenými vejci nakrájenými na kostičky.

  • 2

    Salát rozdělíme na talířky a přelijeme kyselou smetanou rozmíchanou s octem, solí, pepřem a cukrem. Necháme chvíli proležet.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme salát dílky vařeného vejce a rajčat.

Komentáře k receptu