Hráškový salát s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Kuřecí maso grilované
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Smetana zakysaná 12%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 308.9 mg
- Vláknina 7599.8 mg
- Vitamín A 7599.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okapaný sterilovaný hrášek smícháme s nakrájeným masem, očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a třemi vařenými vejci nakrájenými na kostičky.
-
2
Salát rozdělíme na talířky a přelijeme kyselou smetanou rozmíchanou s octem, solí, pepřem a cukrem. Necháme chvíli proležet.
-
3
Před podáváním ozdobíme salát dílky vařeného vejce a rajčat.