Třená bublanina ze žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 14 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 199.1 mg
- Draslík 126.1 mg
- Vláknina 795.9 mg
- Vitamín A 795.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 503.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
-
2
Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.