Studená jablečná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 143.3 mg
- Vláknina 6937.5 mg
- Vitamín A 6937.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a krátce povaříme. Prochladlou jíšku vlijeme do mixéru a mixujeme za postupného přidávání jablek.
-
3
Polévku ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
-
4
Pokrm podáváme vychlazený, zejména v létě.