Studená jablečná polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 143.3 mg
  • Vláknina 6937.5 mg
  • Vitamín A 6937.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a krátce povaříme. Prochladlou jíšku vlijeme do mixéru a mixujeme za postupného přidávání jablek.

  • 3

    Polévku ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.

  • 4

    Pokrm podáváme vychlazený, zejména v létě.

Komentáře k receptu