Vaječný šunkový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 343 mg
- Draslík 124.4 mg
- Vláknina 990.3 mg
- Vitamín A 990.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.
-
2
Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.
-
3
Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.