Vaječný šunkový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 80 g Strouhanka
  • 200 g Šunka dušená
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 343 mg
  • Draslík 124.4 mg
  • Vláknina 990.3 mg
  • Vitamín A 990.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.

  • 2

    Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.

  • 3

    Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.

Komentáře k receptu