Salát ze zelených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.9 mg
  • Vláknina 680 mg
  • Vitamín A 680 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, dužinaté papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen a žeber. Nakrájíme je na nudličky, posypeme jemně nakrájenou cibulí a přelijeme vřelou zálivkou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.

  • 2

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu