Vejce plněná II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Kapary sterilované
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2554 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 544.2 mg
  • Draslík 411.2 mg
  • Vláknina 3046 mg
  • Vitamín A 3046 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvařená natvrdo oloupeme, příčně rozpůlíme, špičky bílků zkrojíme tak, aby stály.

  • 2

    Kůrku odkrojíme od žemle, střídku nakrájíme na tlustší plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.

  • 3

    Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Máslo utřeme s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, vymačkanou žemli a zakapeme trochou citrónové šťávy. Směs řádně rozmícháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a vršíme do důlků v bílcích hodně do výšky. Na vrchol položíme po jednom kaparu a podkládáme na listy salátu.

Komentáře k receptu