Vejce plněná II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2554 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 544.2 mg
- Draslík 411.2 mg
- Vláknina 3046 mg
- Vitamín A 3046 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, příčně rozpůlíme, špičky bílků zkrojíme tak, aby stály.
-
2
Kůrku odkrojíme od žemle, střídku nakrájíme na tlustší plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.
-
3
Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Máslo utřeme s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, vymačkanou žemli a zakapeme trochou citrónové šťávy. Směs řádně rozmícháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a vršíme do důlků v bílcích hodně do výšky. Na vrchol položíme po jednom kaparu a podkládáme na listy salátu.