Rajčata plněná vaječnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 637.2 mg
- Vláknina 10326 mg
- Vitamín A 10326 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo ušleháme do pěny. Přidáme uvařená, najemno nastrouhaná vejce, sardelovou pastu, citronovou šťávu a sůl.
-
2
Omytá rajčata nakrojíme třemi hlubšími zářezy, ale nedokrojíme. Dílky rajčat rozevřeme, pomocí sáčku s trubičkou do nich nastříkáme vaječnou pěnu a ozdobíme praženými mandlemi. Necháme vychladit.
-
3
Před podáváním rajčata upravíme na listy omytého hlávkového salátu, pokapané citronovou šťávou.