Salát z mangoldu a ředkviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 545 mg
- Vláknina 5638 mg
- Vitamín A 5638 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka.
-
2
Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky pokrájené na kolečka a jemně rozkrájenou cibuli. Vše zalijeme zálivkou ze 4 lžic vývaru z mangoldu, oleje, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a podáváme.