Salát z mangoldu a ředkviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mangold
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Ředkvička
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 545 mg
  • Vláknina 5638 mg
  • Vitamín A 5638 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka.

  • 2

    Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky pokrájené na kolečka a jemně rozkrájenou cibuli. Vše zalijeme zálivkou ze 4 lžic vývaru z mangoldu, oleje, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu