Rybí salát s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 67 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 232.1 mg
- Vláknina 4889.8 mg
- Vitamín A 4889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.
-
3
Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.
-
4
Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.