Rybí salát s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.02 dl Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 šálek Olej rostlinný
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 4889.8 mg
  • Vitamín A 4889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.

  • 3

    Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.

  • 4

    Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu