Chřestový salát se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 600 g Chřest bílý
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 367.8 mg
  • Vláknina 6952.8 mg
  • Vitamín A 6952.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařený chřest vyjmeme a po okapání osušíme. Rozdělíme jej na talířky.

  • 3

    Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a špetkou cukru. Nalijeme ji na připravený chřest. Každou porci obložíme kornoutky ze šunky a plátků sýru. Navrch položíme dílky rajčat.

Komentáře k receptu