Vařený chřest s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 80 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307.8 mg
  • Vláknina 6313 mg
  • Vitamín A 6313 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme v utěrce. Svazečky rozvážeme a chřest necháme vychladnout.

  • 2

    Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme majonézou smíchanou s citronovou šťávou, cukrem a solí.

  • 3

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu