Vařený chřest s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.8 mg
- Vláknina 6313 mg
- Vitamín A 6313 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme v utěrce. Svazečky rozvážeme a chřest necháme vychladnout.
-
2
Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme majonézou smíchanou s citronovou šťávou, cukrem a solí.
-
3
Podáváme jako studený předkrm.