Salát z dušeného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 305 mg
- Vláknina 12750 mg
- Vitamín A 12750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme doměkka. Potom jej scedíme a necháme okapat.
-
2
Připravíme zálivku z octa, cukru, oleje, vody a soli. Nalijeme ji na připravený hrášek a salát necháme chvíli proležet.