Zeleninový salát s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 331 mg
- Vláknina 5165.5 mg
- Vitamín A 5165.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, oloupané lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, osmažíme na 2 lžících oleje, dusíme doměkka.
-
2
Potom lilky odstavíme z plotny, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, papriky nakrájené na proužky, utřený česnek a podle potřeby sůl. Vše promícháme se zálivkou připravenou z oleje a citronové šťávy.
-
3
Salát podáváme vychlazený.