Cauchyský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Lanýž
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 710.3 mg
  • Vláknina 11380.5 mg
  • Vitamín A 11380.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Řapíkatý celer bez listů drobně pokrájíme, vložíme do salátové mísy, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rozšleháme smetanu, přidáme ocet a citronovou šťávu, přilijeme k salátu v míse.

  • 3

    Nakonec salát posypeme jemně krájenou šunkou a na tenké proužky pokrájeným lanýžem.

Komentáře k receptu