Třešňový nákyp Clafoutis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Třešně
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 l Mléko plnotučné
  • 1 dl Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 3066.7 mg
  • Vitamín A 3066.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1398 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté třešně zbavíme stopek, ale nevypeckováváme.

  • 2

    Do mísy dáme mouku, sůl, vejce (jedno po druhém), cukr a třešňovou pálenku. Za stálého míchání přiléváme po troškách mléko.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme třešně, na ně nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení povrch nákypu pocukrujeme.

  • 4

    Třešňový nákyp podáváme horký nebo studený.

Komentáře k receptu