Třešňový nákyp Clafoutis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 178.5 mg
- Vláknina 3066.7 mg
- Vitamín A 3066.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1398 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté třešně zbavíme stopek, ale nevypeckováváme.
-
2
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce (jedno po druhém), cukr a třešňovou pálenku. Za stálého míchání přiléváme po troškách mléko.
-
3
Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme třešně, na ně nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení povrch nákypu pocukrujeme.
-
4
Třešňový nákyp podáváme horký nebo studený.