Pstruh na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 883 mg
  • Vláknina 840 mg
  • Vitamín A 840 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, obalíme ve strouhance.

  • 2

    Slaninu (nadrobno pokrájenou) necháme na pánvi vyškvařit. Škvarky vyjmeme, ve zbylém tuku upečeme pstruhy po obou stranách, přikryjeme pokličkou, na kraji plotny necháme zvolna dojít. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom pstruhy upravíme na mísu, obložíme nakrájenými rajčaty a paprikami.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu