Pstruh na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 883 mg
- Vláknina 840 mg
- Vitamín A 840 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, obalíme ve strouhance.
-
2
Slaninu (nadrobno pokrájenou) necháme na pánvi vyškvařit. Škvarky vyjmeme, ve zbylém tuku upečeme pstruhy po obou stranách, přikryjeme pokličkou, na kraji plotny necháme zvolna dojít. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Potom pstruhy upravíme na mísu, obložíme nakrájenými rajčaty a paprikami.
-
4
Podáváme s chlebem nebo pečivem.