Lilkový kaviár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 359.3 mg
  • Vláknina 6424.2 mg
  • Vitamín A 6424.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme je, až budou na dotek měkké a slupka popraská.

  • 2

    Omytá rajčata oloupeme, zbavíme semínek, dužinu jemně nakrájíme. Oloupeme i lilky, nadrobno je posekáme a promícháme s rajčaty. Česnek a cibuli nastrouháme. Vše vložíme do salátové mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Nakonec přidáme za stálého míchání po kapkách olej.

  • 4

    Kaviár dáme do chladničky a před podáváním jej posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu