Lilkový kaviár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 43 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 359.3 mg
- Vláknina 6424.2 mg
- Vitamín A 6424.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme je, až budou na dotek měkké a slupka popraská.
-
2
Omytá rajčata oloupeme, zbavíme semínek, dužinu jemně nakrájíme. Oloupeme i lilky, nadrobno je posekáme a promícháme s rajčaty. Česnek a cibuli nastrouháme. Vše vložíme do salátové mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Nakonec přidáme za stálého míchání po kapkách olej.
-
4
Kaviár dáme do chladničky a před podáváním jej posypeme sekanou petrželkou.