Poitouský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Rýže dušená
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 323.2 mg
  • Vláknina 3543.8 mg
  • Vitamín A 3543.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou rýži ve vodě scedíme a vysušíme v ubrousku.

  • 2

    Očištěné žampiony povaříme v osolené vodě a nakrájíme je na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Vše smícháme s připravenou rýží, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Nakonec salát posypeme nasekaným estragonem.

  • 3

    Pokrm podáváme teplý i studený.

Komentáře k receptu