Ořechový karamel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mléko plnotučné sušené
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 500 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Růžová voda
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 27.4 mg
  • Draslík 111.3 mg
  • Vláknina 3350.6 mg
  • Vitamín A 3350.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem.

  • 2

    Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne.

  • 3

    Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky.

Komentáře k receptu