Ořechový karamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 111.3 mg
- Vláknina 3350.6 mg
- Vitamín A 3350.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem.
-
2
Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne.
-
3
Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky.