Datlové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Datle
  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 8 ks Feferony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 346.1 mg
  • Vláknina 6315.1 mg
  • Vitamín A 6315.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované datle namočíme do vody na 1 hodinu.

  • 2

    Datle scedíme a rozetřeme je s nasekanou petrželkou, feferonkami a ostatními přísadami v pastu. Podle potřeby přikápneme olej.

  • 3

    Čatní podáváme k pokrmům z rýže a zeleniny.

Komentáře k receptu