Okurkové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Okurky
  • 2 ks Feferony
  • 0.5 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 2574 mg
  • Vitamín A 2574 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté okurky nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Okurky vložíme s celými feferonkami do sklenice a zalijeme lákem, svařeným z octa, cukru a vody. Podle chuti můžeme vše proložit plátky citronu.

Komentáře k receptu