Okurkové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.2 mg
- Vláknina 2574 mg
- Vitamín A 2574 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté okurky nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
-
2
Okurky vložíme s celými feferonkami do sklenice a zalijeme lákem, svařeným z octa, cukru a vody. Podle chuti můžeme vše proložit plátky citronu.